Како да имате мазни и негувани раце во зима?

Како да имате мазни и негувани раце во зима?

Причините за сува кожа и кожа која лесно пука можат да бидат разна природа. Најчесто тоа се временските прилики, условите на работното место, природното стареење на кожата, користењето на жешка вода, користење на фен за сушење на рацете, медицински состојби. Сигурно сте запознаени дека изгледот на рацете има голема улога во првиот впечаток кој го […]

Екстракт од матични клетки како превенција против стареење

Гарденија и Роза Колекција

Првиот чекор за правилна нега на кожата на лицето е превенцијата. Не чекајте да ги најдете првите брчки на вашето лице за да почнете да се борите со нив. Грижете се за вашата кожа додека е сеуште млада и свежа за да остане така подолго. Погодни за оваа намена се производите од козметичката линија Gardenia […]

Зошто му е потребна масажа на нашето тело?

Зошто му е потребна масажа на нашето тело?

Секојдневниот стрес придонесува нашето тело да е постојано згрчено. Но, штом се допре нашиот најголем орган кожата, во нашиот мозок се испраќаат пораки. Ние чувствуваме дека тоа ни недостасувало. Ни недостасувало за миг да избегаме од секојдневието. Да си посветиме убави моменти за себе. А покрај сé масажата е многу корисна за нашето тело. Со […]