Зошто му е потребна масажа на нашето тело?

Зошто му е потребна масажа на нашето тело?

Секојдневниот стрес придонесува нашето тело да е постојано згрчено. Но, штом се допре нашиот најголем орган кожата, во нашиот мозок се испраќаат пораки. Ние чувствуваме дека тоа ни недостасувало. Ни недостасувало за миг да избегаме од секојдневието. Да си посветиме убави моменти за себе. А покрај сé масажата е многу корисна за нашето тело. Со […]

Какви парфеми сакаат мажите родени во Бик?

10 парфеми за жени Бик

Бикот како земјен знак сака сè во природна форма. Тие се поставени на свој начин и одат напред со свое темпо. Го сакаат само најдоброто и исто така сакаат луксуз. Оттука лесните дрвени мириси, сандаловото дрво, исто така ирисот, розата и магнолијата се многу примамливи за нив. Сакаат парфеми кои будат романтика, сензуалност и посветеност. […]

10 парфеми за жени Бик

10 парфеми за жени Бик

Бикот како земјен знак сака сè во природна форма. Тие се поставени на свој начин и одат напред со свое темпо. Го сакаат само најдоброто и исто така сакаат луксуз. Оттука лесните дрвени мириси, сандаловото дрво, исто така ирисот, розата и магнолијата се многу примамливи за нив. Сакаат парфеми кои будат романтика, сензуалност и посветеност. […]

Шест грешки што ги правиме кога бираме парфем

Шест грешки што ги правиме кога бираме парфем

Често работите кои ги правиме секојдневно,  и веќе ни преминале во автоматизирано однесување, не размислуваме за нивните чекори и дали воопшто се правилни. Но, може само дел од нив можеме да поправиме, а резултатите да бидат видно подобрени. Нанесуваме парфем на погрешно место Не само што превземате ризик за ткаенината на вашата омилена блуза туку […]

10 најдобри парфеми за жени Овен во 2021 година

10 најдобри парфеми за жени Овен во 2021 година

Страсна, импулсивна, бунтовна, слободоумна, ентузијастка, смела, самоуверена, неограничена, жива, забавна, често претприемачки дух, тврдоглава, темпераментна, пркосна – сето тоа е женски овен. Со својата енергија, харизма и динамичност таа е природна лидерка. Она што ја возбудува и ја води напред се новите предизвици и тоа на дневно ниво. Поради темпераментниот карактер знае брзо да влезе […]

Предлози на парфеми за вистинско доживување на пролетта

Предлози на парфеми за вистинско доживување на пролетта

По деталното истражување, поткрепено со искуството од секојдневните контакти со клиентите, тимот на Рефан ви дава предлози на парфеми со кои вистински ќе ги разбудите сетилата и ќе се подготвите за една нова пролет со сите нејзини сетилни дразби. Наши предлози за женски парфем се: Рефан 160 (инспириран од Joy – Dior) Парфем како ода […]

Како да реагирате кога примате подарок

Како да реагирате кога примате подарок

Со цел да направите помалку грешки кои всушност ќе бидат несвесно направени, најдобар начин е да се ставите во чевлите на оној кој подарува. Замислете ситуација кога вие бирате подарок, мислите што да купите, помислете на времето кое сте го потрошиле за да одберете подарок, на средствата кои сте ги одвоиле, како и на тоа […]

Психологија на подарувањето… Што кажуваме кога подаруваме козметика?

Психологија на подарувањето… Што кажуваме кога подаруваме козметика?

Ајде да направиме една мини вежба Погледнете околу себе, или замислете, некој подарок што сте го добиле. Нешто што некој некогаш ви го подарил. Може да биде една ситничка, пенкало, привезок, парфем, крем за раце, книга …било што. На што прво ви текнува? На многумина прво им текнува на личноста која и го подарила тоа нешто. Паралелно […]

Искористете ја сезоната на розите. Како да направите ликер од роза? Рецепт

Искористете ја сезоната на розите. Како да направите ликер од роза? Рецепт

Подготовката на овој ликер овозможува едно посебно искуство и уживање.  Современата технологина сеуште не ни овозможува да го искусиме, посредно, мирисот на природата. Само оној кој ќе го подготвува овој ликер од рози ќе може да ужива во мирисот на ова незаменливо цвеќе. Со цел подолго да го задржиме мирисот на розата и подолго да […]