Нега на сувата кожа во зима

Нега на сувата кожа во зима

Ниските температури и ладниот воздух ја надразнуваат сувата кожа во зима. Загадувањето кое се јавува во овој период предизвикува иритација и често кожата е црвена, се лупи и нема никаков сјај. За да се избегнат штетните ефекти кои ги носи студеното време доволно е да се следат само неколку чекори. Нема да ти одземат повеќе […]

Како да ги препознаам вистинските природни сапуни?

Како да ги препознаам вистинските природни сапуни?

  Природните сапуни содржат природни есенцијални масла, процесот на правење кај нив е комплексен и сложен, но квалитетот не треба да биде загрозен. Каков е глицеринот кај природните сапуни? Природните сапуни содржат и природен (растителен) глицерин, кој се разликува во составот и цената од нафтениот. Тие се погодни за сите возрасти и за сите типови […]

4 знаци кое вашето тело ви ги дава кога сте под стрес

Ако препознаете некој од наведените симптоми на себе, уште пред да консултирате лекар треба да знаете дека сето тоа доаѓа од стресот. Затоа почесто смејте се и ќе уживате безгрижно во својата убавина Чувствата имаат неверојатно моќен ефект не само врз оние кои ги сакате или откачувате туку и врз вашата убавина, односно врз вашата […]