Како да ги препознаам вистинските природни сапуни?

Како да ги препознаам вистинските природни сапуни?

 

Природните сапуни содржат природни есенцијални масла, процесот на правење кај нив е комплексен и сложен, но квалитетот не треба да биде загрозен.

Каков е глицеринот кај природните сапуни?

Природните сапуни содржат и природен (растителен) глицерин, кој се разликува во составот и цената од нафтениот. Тие се погодни за сите возрасти и за сите типови на кожа.

Глицеринот е 100% чист, од растителено потекло и е природен навлажнувач и негувач на кожата. Помага во  природната рамнотежа на околината и потребата од наважнување на кожата, ја чува кожата од сушење и испукување.

Сапуните од колекцијата на Refan се сите рачно изработени, неверојатни производи кои ги надминуваат границите на хигиенските производи и претставуваат нов естетски, козметички и готов производ.

Што да се очекува од природните сапуни

Употребата на природен сапун базиран на глицерин помага да се одржи природното ниво на влага на кожата и исто така има смирувачки ефект.

Како да ги препознаам вистинските природни сапуни?

Тие се нежни кон кожата, затоа можат често да се употребуваат без да има несакани последици за кожата.

Новите билкови сапуни на Рефан се со висок процент на есенцијални масла и природни состојки. Тие се природни дури 97 %. Разниот состав ви дава можност за избор на ефектот кој сакате да го постигнете. Доколку сакате да ги засилите вашата енергија и расположение можете да ја користете комбинацијата од вербена и лимон, која со својот мирис на маслата продира директно во делот на мозокот задолжен за вашето расположение. Можете да се опуштите со лавандата или па да ја забрзате циркулацијата со пеперминт. Направете благ пилинг со зелените ливчиња.