Нега на сувата кожа во зима

Нега на сувата кожа во зима

Ниските температури и ладниот воздух ја надразнуваат сувата кожа во зима. Загадувањето кое се јавува во овој период предизвикува иритација и често кожата е црвена, се лупи и нема никаков сјај. За да се избегнат штетните ефекти кои ги носи студеното време доволно е да се следат само неколку чекори. Нема да ти одземат повеќе […]

Како да ги препознаам вистинските природни сапуни?

Како да ги препознаам вистинските природни сапуни?

  Природните сапуни содржат природни есенцијални масла, процесот на правење кај нив е комплексен и сложен, но квалитетот не треба да биде загрозен. Каков е глицеринот кај природните сапуни? Природните сапуни содржат и природен (растителен) глицерин, кој се разликува во составот и цената од нафтениот. Тие се погодни за сите возрасти и за сите типови […]