Зошто е важно да го употребувате дневен крем за лице?

Зошто е важно да го употребувате дневен крем за лице?

Од што не штити

Прво и најважно, е да го заштитиме лицето од загадувањето и влијанието на животната средина. Производите за дневна грижа не спасуваат, а разновидноста на креми за дневно заштита од Рефан ни помага да го избереме вистинскиот производ за нашиот тип кожа.

Редовната употреба на дневна крема го забавува стареењето на кожата и го штити од штетните честички што се насекаде околу нас. Редовната употреба на дневна крема за лице ја штити кожата. Заштитата на кожата од штетните УВ зраци е исто така важна затоа што тие се главна причина за предвремено стареење на кожата.

Што прави на нашето лице

Состојките на дневните креми помагаат лесно да ја навлажнете кожата, со што не се зголемува само содржината на вода, туку помагаат и на  процесот со кој нашата кожа се ослободува од насобраните мртви клетки, оставајќи неверојатно чувство на мекост, мазност и удобност.

Навечер, нашата кожа произведува себум, наутро исчистете го лицето и бидете сигурни  дека кожата е подготвена за нанесување на крем за дневна нега. Покрај користење на дневни и ноќни креми, важно е да се користат производи за чистење, како тоник.

Зошто е важно да го употребувате дневен крем за лице?

Не се исклучува употребата на дневен и околу очен крем

За вечерните часови препорачуваме ноќни креми со активни состојки кои ја храни кожата и ја подобруваат нејзината еластичност.

Препорачуваме и специјален крем за очи, да обезбеди максимална заштита за оваа чувствителна област. Кожата околу очите е многу деликатна, тенка и чувствителна, па затоа бара посебна грижа.

Важно е да се знае дека употребата на дневен крем се прави на чиста и сува кожа. Апликацијата е со земање мала количина на производ на врвот на прстите и нежно триење. Негата на кожата за вашето лице може да започне токму сега. Проверете ги нашите природни козметички производи Refan.