3 причини зошто треба да користите парфемен спреј за тело – Perfumaria

3 причини зошто треба да користите парфемен спреј за тело - Perfumaria

Иако парфемот и производството на парфеми постоело и во Индија, повеќето од мирисите биле претставени со миризливи стапчиња. Првата дестилација на парфем од Итар се споменува во индиската ајурведа Charaka Samhita.

Во биографската книга за индискиот император Харша, Harshacharita, напишана во VII век во Северна Индија, се споменува употребата на етеричното масло од агар дрвото.

3 причини зошто треба да користите парфемен спреј за тело - Perfumaria

За појачување на парфемниот  ефект и за да не се мешаат различни типови мириси како прилог на своите парфеми REFAN разви нови парфемни  спрејови за тело со иста тип  на мирис како фината парфимерија Perfumaria.

Тие се достапни во форма на аеросолен спреј  за тело.

Специјалната формула навлажнува и омекнува. Нежни на кожата, тие даваат чувство на свежина и чистота, пријатно парфимираат, полнат со енергија и оптимизам,  внесуваат романтика и фасцинација.

Новите парфемни  спрејови Perfumaria се погодни за секојдневна употреба, со модерни и стилски мириси за жени и за мажи.