Психологија на подарувањето… Што кажуваме кога подаруваме козметика?

Психологија на подарувањето… Што кажуваме кога подаруваме козметика?

Ајде да направиме една мини вежба Погледнете околу себе, или замислете, некој подарок што сте го добиле. Нешто што некој некогаш ви го подарил. Може да биде една ситничка, пенкало, привезок, парфем, крем за раце, книга …било што. На што прво ви текнува? На многумина прво им текнува на личноста која и го подарила тоа нешто. Паралелно […]

Искористете ја сезоната на розите. Како да направите ликер од роза? Рецепт

Искористете ја сезоната на розите. Како да направите ликер од роза? Рецепт

Подготовката на овој ликер овозможува едно посебно искуство и уживање.  Современата технологина сеуште не ни овозможува да го искусиме, посредно, мирисот на природата. Само оној кој ќе го подготвува овој ликер од рози ќе може да ужива во мирисот на ова незаменливо цвеќе. Со цел подолго да го задржиме мирисот на розата и подолго да […]

Сезона на розите. Како да направите џем од рози? Рецепт

Сезона на розите. Како да направите џем од рози? Рецепт

Џем од роза е одличен начин да уживаме во мирисот и аромата на розите и по нивното прецветување и завршување на сезоната. Секако дека имајки го во вид  вашето предходно искуство, со правење џем, можете рецептата да си ја измените. Потребни состојки: 250 гр. Ливчиња од роза (најдобра е онаа бледо розева, има интензивен мирис […]