Шест златни правила за нанесување на парфем

Шест златни правила за нанесување на парфем

Парфемот може да биде една од најзабавните и заразни аспекти на вашата рутина за убавина, бидејќи мирисот ослободува сензуални спомени и може да го дефинира вашиот потпис со чувство за стил. Сепак, постои уметност во нанесувањето на парфеми кои се вкоренети во хемијата и се засноваат на испробани и вистински техники. Подолу, парфемеристите и експертите за мириси споделуваат совети како правилно да го нанесете парфемот.

  1. Нанесете директно на кожата

Вашата кожа претставува совршено платно за нанесување на вашиот омилен мирис. „За да може парфемот навистина да се расплетува на најбожествен начин, потребен е соодветен медиум за најпрвин да се зацврсти“, велат експертите за мириси во РЕФАН производители на парфеми и линија за нега на кожата. „Липофилните својства на кожата ја прават совршен медиум за на неа да се приврзат маслата од парфемот“, велат од РЕФАН. Дополнително, „топлината на кожата го започнува процесот на разоткривање и парфемот е слободен целосно да се изрази себеси“.

„Мирисот трае најдолго кога кожата ви е хидрирана, со што најдобро време за прскање е веднаш после туширање или бањање“.

  1. Не нанесувајте на косата

„Не користете парфем во вашата коса“, „Формула базирана на алкохол има тенденција да ја исуши и да ја оштети косата“, ако сакате да ги прскате вашите прамени – на крајот на краиштата како и да е кој е оној кој не сака косата да му мириса занесно, бидете сигурни да користите мирис без алкохол. На пример улјени парфеми од РЕФАН.

  1. Капнете на пулсовите точкиШест златни правила за нанесување на парфем

Кога нанесувете парфем правилно, сакате да ги погодите сите вистински места. „Важно е да се изберат местата на телото кои се природно топли и влажни, како внатрешниот дел на лактите, задниот дел на колената, градите и страните на вратот“, велат од РЕФАН. „Овие области овозможуваат навистина да се ужива во парфемот. Доколку не, Врвните ноти имаат тенденција да одлетаат премногу брзо, а вие може да останете само со среден мирис или мирис кој може да мириса на тврдо и безживотно“.

Ние ги охрабруваме луѓето да користат нежна техника за апликација. “Обидете се да го намачкате вашиот мирис на пулсовите точки. Топлината на вашето тело ќе го активира во текот на денот како природен дифузер”.

  1. Не, за триење на кожата

Одолеете на искушението да го втриете парфемот во вашата кожа. „Апликацијата на мирисот може да биде деликатна“, велат од лабораторијата на РЕФАН. „Мирисот треба да одседне на кожата за да се меша со вашите природни масла. Кога зглобовите се тријат заедно , врвните ноти ќе избледат и испарат “.

Кога го триете мирисот „Тогаш ќе го пропуштите целокупното искуство, бидејќи го триете, и ќе направите да испари голем дел од мирисот“.

  1. Направете прошетка низ мирисен облак

„Некои корисници можеби сакаат да одат во испрскан облак пред да облечат облека. Со ова си овозможувате на себеси да се чувствувате навистина потопени во мирисот“. Ова може да биде романтично искуство за оној што го носи, и може да ја направи вашата утринска рутина повеќе за уживање. Сепак, проверете дали вашиот мирис е нетоксичен, а парфемите на РЕФАН секако не се токсични, а особено оние со Ecoboost-тм технологија.

Предлози на парфеми за вистинско доживување на пролетта

  1. Нанесете на облека

Многу луѓе сакаат да нанесат мирис на облеката. „За време на зимата сакам да го напрскам палтото за еден момент да можам да се нурнам во него и да го разведрам студенот време“. Ако ова звучи како вас, само внимавајте на составот на облеката.

Ако можете потоа да ја измиете ткаенината, тогаш прскајте слободно, додавајќи дека треба да избегнувате материјали како што се свила, кои лесно можат да ги обојат маслата од парфемите. Бидете сигурни дека поминувате со ткаенината во облакот за рамномерно нанесување.

Шест златни правила за нанесување на парфем

Исто така, имајте во предвид дека можеби нема да го доживеете целосниот акорд на парфемот ако ја прскате облеката.  „Поради природата на ткаенината, таа фаќа само некои делови од парфемот, а не целиот акорд – тоа е одговорот зошто мирисите мирисаат повеќе прашкасто на облеката“. Затоа, чуствувајте се слободно да ја прскате облеката со вашиот мирис како потпис, со целосно знаење дека е различно миризливо искуство отколку кога правилно нанесувате парфем на вашата кожа.

Како да одберам парфем на интернет?