Сапун Св.Езеро

210 ден

⭐⭐⭐⭐⭐

Сапунот содржи лековита кал од Мртво море кое всушност е најниското неистечно езеро на Земјата.

Содржината на соли во неговата вода е над 30 %, приближно десет пати посолено од океаните.

Уникатната минерална содржина му ја донело и славата на лековит извор.

8 преостанато