Maison Refan – ROUGE ARABE 55ml Niche Perfume

2,700 ден

⭐⭐⭐⭐⭐

ROUGE ARABE

Ориентален, цветен

Extrait de parfum 23%

Врвно достигнување во парфимеријата и прекрасна интеракција помеѓу четири независни акорди, од кои секој обезбедува различен емотивен аспект.

Отворањето е слатко и силно, со ноти на бадем и шафран со блага метална нијанса што се вовлекува во остатокот од композицијата.

Дрвенестите тонови на свежо исечен кедар се зајакнати со освежувачки аспекти на египетскиот јасмин. Кашмир, дрвенесто-цветен шепот што ја гали кожата.

Не потопува во атмосферата на Истокот со извонредна хармонија на топлата арома на агарово дрво, мајсторски испреплетена со невиноста и деликатноста на розата.

И конечно – сензуален килибар, слатка карамела и мошус, нијансирани со кожени, балсамико и смолести ноти.

Луксузен мирис со лесно препознатлив мирисен отпечаток со само едно прскање.

55 мл.

Врв: шафран, црна рибизла, бадем, портокал

Срце: египетски јасмин, роза, зачинети ноти, кедар

База: агар дрво, килибар, мошус, балсамико ноти, ванила, карамела, смолести ноти