Maison Refan – NOMADE NOIR 55ml Niche Perfume

2,700 ден

⭐⭐⭐⭐⭐

NOMADE NOIR

Ориентален, дрвенест

Extrait de parfum 23%

Инспирирани од мирисот што се шири над пустина додека заоѓа сонцето создава светкави модели на сенки и светла на дините.

На почетокот сè изгледа мирно, само испарува темјан во воздухот, наеднаш пустината оживува и го вовлекува патникот во страсна авантура.

Интензивно и трајно, отелотворено богатство и длабочина на агарово дрво со карактеристичните зачадени, смолести и балсамични ноти, збогатени со акценти на малина и модифицирани со ноти на шафран, јасмин и роза.

Дизајниран за љубителите на ретки есенции, мирис кој го концентрира чувството на бесконечност во една од најмитските состојки во парфимеријата: Agarwood

55 мл.

Врв: агарово дрво, ноти од тутун, брезово дрво, малина

Срце: шафран, роза, здравец, јасмин, кожни ноти

Основа: темјан, килибар, бензоин, балсамични ноти